Контролюй свою фітнес-активність за допомогою розумних навушників FreeWavz (пост у блог)

Контролювати своє здоров’я та фітнес-активність сьогодні популярно з використанням відповідних браслетів. Але за задумкою компанії FreeWavz це стане можливим робити через навушники.
Бездротові навушники FreeWavz поєднуються із твоїм смартфоном через bluetooth та можуть відтворювати потокове аудіо, а також лічити кроки, вимірювати частоту серцевих скорочень, контролювати насиченість крові киснем та робити ще безліч корисних речей.
Якщо цей продукт вдасться перевести у реальність зі сторінок Kickstarter, де зараз компанія збирає кошти на його виробництво, то, як обіцяє засновник FreeWavz, доктор Ерік Хенсен, ці навушники не лише вдосконалюватимуть фітнес – самоконтроль, а й допоможуть краще керувати смартфоном, використовуючи голосові команди.

На сьогоднішній день навушники FreeWavz дозволяють поставити музику на паузу, коли ти приймаєш телефонний дзвінок, а спеціальний мобільний додаток буде надсилати тобі попередження про будь-які відхили у стані твого фізичного здоров’я – наприклад, у частоті серцевого ритму.  Також ти зможеш дізнатися пройдену відстань, кількість витрачених калорій, тривалість тренування, час, насиченість киснем. Зручно те, що звук кожного навушника окремо ти зможеш налаштувати під себе за допомогою вбудованого еквалайзера.
Оскільки сам розробник пристрою, доктор Хенсен, спеціалізується на  отоларингології та чудово знайомий з людським вухом, навушники FreeWavz розроблені таким чином, щоб звук циркулював відповідно до індивідуальної будови вушної раковини, що знижує навантаження на барабанні перетинки., і щоб звук надходив до вуха під ідеальним кутом.

Дизайн навушників продуманий: їхня форма забезпечує, щоб навіть при зайняттях гімнастикою чи стрибках догори ногами вони не повипадали з вух.

Начинка: 64 МБ зовнішньої/ 16 МБ вбудованої флеш-пам’яті, трьохосьовий акселерометр, A2DP стерео кодек, пульсоксиметр, високоякісні  захищені від шумів мікрофони, батарея на 100Маг.

Окрім захисту від води та пилу, є у навушників FreeWavz й інша перевага, яку особливо оцінять бігуни та велосипедисти: присутність другого набору мікрофонів, які розташовані вище за перший. Завдяки цій особливості, ти зможеш чути не лише музику, а й все, що відбувається навколо: шум дороги, сигнали машин тощо, а також зможеш самостійно регулювати співвідношення голосності «шумів» та музики.

Наразі навушники FreeWavz можна попередньо замовити за $179, надалі їхня роздрібна ціна складатиме  $299.