Антишпигунський смартфон Blackphone вже у продажу (пост у блог)

Відтепер кожен, хто користується смартфоном, зможе  захиститися від прослухування  та будь-якого шпигування. У продаж поступив презентований ще в січні Blackphone. Цей антишпигунський смартфон являє собою сумісне дітище іспанського виробника мобільних телефонів Geeksphone та криптографічної компанії Silent Circle. Телефон працює на захисно-орієнтованій Android платформі PrivatOS.

Залізо дуже пристойне: 4,7-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1280 * 720 пікселів, 4-ядерний процесор на 2 ГГц, 1 ГБ ОЗУ та батарея на 2000 мАч, а також є 16 ГБ внутрішньої пам'яті, WiFI, Bleutooth, GSM, HSPA. Але найголовнішими, звісно, є захисні функції смартфона: постійні оновлення захисту, функції Silent Phone та Silent Text для захисного шифрування телефонних дзвінків та повідомлень, можливість дистанційного видалення даних, нагадування для користувачів увімкнути кодування інформації. Є також додатки – хмарне сховище даних SpiderOak, браузер з анонімним VPN, аналізатор мереж Wi-Fi Kismet.

І це ще не все. Захищений навіть процес завантаження та вмикання Blackphone, аби вберегти цінні дані. Втім, користувачі можуть завантажувати стандартні додатки  Android, кожен з яких буде індивідуально перевірятися системою на ознаку підозрілої поведінки і, у разі небезпеки, користувач буде про неї повідомлений. 


Коштує Blackphone $629. Перша партія вже розпродана за попередніми замовленнями. Нова хвиля продажів розпочнеться 14 липня.