10 способів влаштувати чудове свято для дітей (стаття для блогу сайту http://haribo.in.ua/)

Маєте нагоду влаштувати дитяче свято? Хочете зробити це оригінально, весело і так, щоб дітлахам це запам’яталося надовго? Пропонуємо десять перевірених способів створити для малечі казковий незабутній день. У нашому списку знайдуться ідеї  і для хлопчиків, і для дівчаток, для активних і більш спокійних дітей, для творчих та кмітливих. Є варіанти проведення свят як на відкритому повітрі, так і вдома. Обирайте разом із дитиною на ваш смак!

Святковий похід до зоопарку

Як організувати дитяче свято, якщо для цього немає приміщення? Наприклад, вдома повним ходом йде ремонт, або просто замало площі, щоб вмістити всіх запрошених. Вихід дуже простий – влаштуйте діткам цікаву пізнавальну подорож до зоопарку. Саме перебування на території зоопарку створює святкову атмосферу. Тут зелено, гарно, доглянуті газони, квіткові клумби – все це стане чудовим фоном для проведення дитячого свята. Перші півгодини, поки увага дітей ще не розпилилася, їм можна показати найцікавіших тварин, яких всі малюки вже добре знають з мультфільмів та книжок. Це ведмідь, жираф, слон, верблюд, лев, тигр.  Показуючи звірів діткам, задавайте їм прості питання – де живе ця тварина, що їсть, які звуки вимовляє, які мультфільми знають дітлахи за участю цієї тварини тощо. Влаштуйте веселу естафету – нехай  діти переносять до певної позначки який-небудь предмет, зображуючи одну з тварин із зоопарку. Наприклад, вони матимуть проскакати, наче зебра, прокрастися, наче лев на полюванні, проплигати, як кенгуру. Хто першим перенесе предмет та добре зобразить тварину, той - переможець. Після рухливих конкурсів роздайте всім напої – сік або воду, і вирушайте на територію контактного зоопарку. Тут дітки зможуть погодувати домашніх тварин, торкнутися них, розгледіти зблизька. Це буде для малечі справжньою розвагою. Потім час влаштувати невеличку перерву на обід. Завчасно продумайте, чим пригостити дітей. Найкраще взяти маленькі бутерброди, фрукти та щось солоденьке. До речі, із солодощів слід обирати такі, якими дітки не забруднять свій святковий одяг. Замість шоколадок краще взяти із собою смачні жувальні мармеладки Haribo. Вони не розтануть навіть у спеку і чудово доповнять свято, адже мають такий яскравий та веселий вигляд! Після обіду поведіть дітлахів подивитись на кумедних мавп, а потім - кататись на атракціонах. Завершіть свято сумісним поїданням морозива вприкуску із солодкими мармеладними Жабками Haribo. При прощанні гостям можна роздати у подарунок Гігантські полоски МАОАМ – малеча їх просто обожнює.

Тематичний пікнік із фотосесією

Здавалося б, пікнік – така звичайна справа і для свята його буде замало. Але якщо продумати декор та розважальну програму, саме пікнік у парку може стати грандіозною подією у житті маленьких гостей. Отже, по-перше слід придумати  тему святкового пікніку. За основу можна взяти будь-який з популярних мультфільмів. Наприклад, «Вінні-Пух та друзі». Запропонуйте малечі підготувати костюми, або принаймні вирізати з паперу та розфарбувати малюнки головних героїв мультфільму і приколоти їх до одягу. Для декору знайдіть маленьке барило, чи просто придбайте у супермаркеті декілька баночок з медом, які мальовничо розташуйте на місці проведення пікніку. Прив’яжіть до гілок дерев або кущів різнокольорові повітряні кульки. Також кульками можна провести межу території пікніка. Для цього треба зібрати гілки, прикріпити до них кульки ниткою та увіткнути у землю. Стануть у нагоді дитячі палатки. Вдома вони зазвичай залишаються без уваги, а на пікніку кожен малюк прагнутиме забратися у цю «хатинку», особливо якщо назвати їх «Маєток кролика», «Дім П’ятачка» тощо. Розіграйте відомі сценки з мультфільму – наприклад, привітання ослика Іа з днем народження. За участь у іграх та конкурсах нагороджуйте дітей пакунками із жувальними Золотими Ведмедиками Haribo – вони також чудово підійдуть до тематики свята. Під час святкування нехай хтось із дорослих фотографує дітей. Потім ви зможете надіслати гостям найкращі фотографії із подякою за візит.

Бал-маскарад вдома

Не обов’язково чекати на новий рік, щоб влаштувати бал-маскарад. Маленькі дівчата так полюбляють вдягати бальні сукні та діадеми. Чом би не надати їм додаткову можливість відчути себе принцесами? Від вас вимагається лише створити запрошення, де буде вказано, що на бал маленькім чарівним леді слід з’явитися у святкових довгих сукнях. Прикрасьте приміщення для балу паперовими квітами та метеликами, підготуйте музику для танців та мультфільми про принцес. Доречно буде запросити фокусника та фотографа. За бажанням гостей, можна створити маленький спектакль за мотивами казки «Попелюшка» або «Спляча красуня». Не забудьте роздати принцесам солодкі подаруночки, наприклад, цукерки у вигляді малини та ожини – Haribo  Ягоди. Дівчата будуть у захваті!

Острів скарбів на дачі

Якщо маєте дачу, де є хоча б невеличкий сад, пропонуємо влаштувати дитяче свято прямо в ньому.  Звичайно, якщо на дворі тепло. Діти дуже полюбляють розгадувати загадки та відшукувати скарби. Тому найкращий сценарій дитячого свято включатиме веселий пошук такої таємної схованки. Завчасно підготуйте «скарби». Це можуть бути солодощі та маленькі іграшки, головне, щоб їхня кількість співпадала з кількістю учасників святкування. Чудовим скарбом виступатимуть пакунки з «дорогоцінними каменями» - різнобарвними жувальними цукерками МАОАМ Крахер. Складіть їх до великої гарної коробки та заховайте у кущах, десь у домі, чи навіть закопайте у землю. Потім слід створити карту, по якій діти зможуть відшукати скарб. Якщо учасників багато, розділіть їх на дві команди. Роздайте їм однакові карти та «зброю» - довгі повітряні кульки-кавбаски. Щоб першими здобути скарби, дітлахи зможуть повоювати кульками, але лише у жартівливій формі. Коли схованку буде знайдено, влаштуйте чаювання та обов’язково підніміть тост за переможців.

Майстер-клас з приготування піци

 Малеча дуже полюбляє піцу, тому справжнім святом для дітлахів стане майстер-клас з її приготування. Його можна провести як вдома, так і замовити у закладі, де готують піцу. Сьогодні майже у кожній піцерії проводять такі заходи як для дорослих, так і для дітей.  Маленькі гості зможуть самостійно порізати інгредієнти, помісити тісто, потерти сир. Безумовно, смак самостійно приготованої піци здасться їм найкращім у світі. Величезна кількість позитивних емоцій гарантована!

Кольорове дитяче свято

І дитячий день народження, і будь-яка святкова подія запам’ятається назавжди, якщо відбудеться у вигляді кольорової вечірки. Принцип дуже простий – вся атрибутика, декор, страви та одяг гостей мають бути витримані у одному кольорі. У дорослих модно проводити «білі вечірки», а малечі краще підійдуть яскраві кольори – жовтий, помаранчевий, зелений. Якщо на святі будуть присутні лише дівчатка, можна обрати рожевий колір.  Так, на жовту, або лимонну вечірку, всі мають одягнути щось жовтого кольору. Не обов’язково все речі повинні бути жовтими – хоча б одна. Футболка, капелюх, ремінь, туфлі, сукня… Навіть якщо немає нічого придатного у гардеробі, можна купити стрічку потрібного кольору та пов’язати її на пояс, або на шию у вигляді метелика, або на голову у вигляді обручу. Чудово буде застосувати святкові аксесуари жовтого кольору – величезні окуляриі, вуха, парики тощо. Декорувати приміщення вечірки можна жовтими малюнками, тканинами, наклейками, квітами та кульками. Оригінальною прикрасою святкового столу лимонної вечірки стануть жовті жувальні цукерки Haribo Банани – і гарно, і тематично, ще й невимовно смачно! Частуйте гостей жовтим сиром, смаженою куркою з жовтою приправою, м’ясом з ананасами, картоплею фрі, жовтим солодким перцем та жовтими помідорами.  На солодке подавайте диню, жовту черешню, жовті сливи, банани та лимонне желе. Розважте гостей проведенням конкурсу на найкращій кольоровий костюм та не забудьте пофотографувати це сонячне свято!

Модний показ

Дитячий день народження у стилі модного показу – справжній хіт. Майже кожна дівчинка інколи мріє стати моделлю. І на вашому святі вона зможе втілити цю мрію у реальність. Запрошуючи гостей, запропонуйте їм принести одяг для модного показу. Але про всяк випадок підготуйте гардероб, з якого можна буде створити імпровізовані наряди. Також створіть скриньку з аксесуарами, щоб кожна маленька модниця змогла обрати щось для свого показу. Запропонуйте дівчатам придумати образ та обрати відповідний псевдонім, яким її буде оголошувати ведучій. Нехай хтось із дорослих або старших дітей виступить у ролі стиліста та допоможе створити моделям розкішний вигляд. На святі знадобиться  дитяча косметика та майстер-клас з візажу. Нехай маленькі красуні зроблять зачіски одна одній, або, якщо дозволяє бюджет, запросіть для цього перукаря. Під час всіх цих цікавих та веселих приготувань робіть смачні перерви на сік, фрукти та солодощі. Пригощайте юних моделей мармеладками Haribo, адже вони не містять зайвих калорій та не впливають на фігуру. Коли всі учасниці будуть готові до показу, включайте драйвову музику та випускайте по черзі моделей на подіум. Фотографування та оплески обов’язкові! Завершіть свято смачним частуванням, під час якого нові зірки моди можуть давати інтерв’ю та ділитися емоціями.

Веселий квест

Як організувати дитяче свято з невеликим бюджетом? Відповідь проста – влаштуйте веселий квест. Цю гру можна проводити на будь-якій території, вдома і на природі, з будь-якою кількістю учасників. Однак попередньо доведеться добре попрацювати, щоб вигадати цікаві та неважкі завдання. Ви одразу маєте намітити декілька місцин, у кожній з яких сховати записку із завданням або предмет, який треба буде відшукати. На старті ви дасте учасникам  перше завдання. Виконуючи його, вони знаходять вказівки до виконання інших завдань і так послідовно доходять до фінішу. Дітлахам буде дуже цікаво, якщо вони досить швидко зможуть виконувати завдання та знаходити нові записки, тому під час підготовки квесту слід врахувати їхній вік та знання. Після закінчення гри влаштуйте для гостей солодкий стіл або роздайте їм солодкі подарунки – наприклад, жувальні мармеладки Haribo Весела кола. Ці симпатичні желейки додадуть святу особливого смаку!

Свято солодощів

Для дітлахів солоденького багато не буває. Тому свято солодощів стане для маленьких ласунок справжнім задоволенням. Звичайно, декором святкового столу також мають виступати солодкі кондитерські шедеври. Зараз дуже модно навіть на статусних вечірках для дорослих створювати Candy bar, то ж дитяче свято точно без нього не обійдеться. Вам треба буде знайти або придбати прозорі  ємності усіляких форм та розмірів та наповнити їх різноманітними цукерками. Ідеально для цього підійдуть різнокольорові мармеладки Haribo, драже МАОАМ Крахер, цукати та трюфелі. Поміж ємностями поставте вази з квітами, фотографії  у рамках, декоративні прикраси – і Candy bar готовий. Дайте маленьким гостям свята завдання заздалегідь власноруч приготувати солодкі страви та принести їх із собою. Коли всі кулінарні шедеври опиняться на столі, можна буде влаштувати святковий аукціон, а потім – дегустацію та голосування за найкращий десерт. Переможець отримає право задути свічки на святковому торті. Буде надзвичайно солодко, смачно та весело!

Велосипедний марафон

Якщо на дитяче свято запрошено дітей, які мають велосипеди та вже добре вміють на них кататися, влаштуйте святковий велосипедний марафон. Для цього треба обрати парк, до якого всім гостям буде зручно дістатися. Облаштуйте там «велосипедну базу» - місце збору учасників. Приготуйте надуті кульки, прапорці, наклейки з номерами та іншу атрибутику. Дітям буде цікаво прикрасити свої велосипеди, вигадати назву своєму «залізному коню», скласти власний переможний девіз. Організатор свята має позначити маршрут за допомогою помітних фішок, кульок або стрічок. Колону марафонців повинні супроводжувати дорослі. Якщо парк невеликий, нехай діти проїдуть декілька кіл. Найцікавіше, звісно , буде на фініші. Якщо діти різного віку, кожного з них можна оголосити переможцем у власній віковій категорії. Якщо ж всі учасники марафону однолітки, треба привітати переможця, а іншим вигадати приємні звання – «найуважніший велосипедист», «найсміливіший», «найгарніша» та інші. Так ніхто з малюків не сумуватиме через те, що не переміг.  Після урочистостей з приводу завершення марафону запросіть всіх гостей до святкового столу. Найкраще для частування підійдуть легкі закуски, фрукти, напої. Можна провести церемонію нагородження та вручити солодкі подарунки і маленькі кубки. Якщо кубки придбати не вдалося, створіть їх самі. У звичайні пластикові стаканчики насипте різнокольорові цукерки Haribo, запакуйте їх у прозору обгортку та гарно перев’яжіть яскравою стрічкою. Такий солодкий кубок буде найкращим подарунком для маленьких марафонців.
Існує ще безліч способів чудово провести дитяче свято. Головне при його організації врахувати інтереси гостей, їхній вік та уподобання. Але основні складові успіху будь-якого  святкування завжди залишаються незмінними: гарний настрій, гостинність господарів, ввічливість гостей та багато-багато солодощів. Святкуйте яскраво та щиро, смакуйте желейки Haribo!


http://haribo.in.ua/index.php/blog/10-sposobiv-vlashtuvaty-sviato-dlya-ditey/

Автор: копирайтер Таня Путинцева
Заказать подобный или любой другой текст можно здесь: tiffanycopywriting@gmail.com
(оперативный ответ гарантирую:))