Святкуємо день народження дитини вдома: веселі конкурси, декор та смачні страви (Авторська стаття для блогу)

Кожна дитина чекає на свій день народження із захопленням та радістю. Адже цей день приносить стільки приємного! Друзі прийдуть гарно одягнені, принесуть чудові подарунки. Цілий день можна бути весело гратися та їсти лише улюблені страви, особливо солодощі. Одним словом, цей день має стати суцільним задоволенням. Але щоб так відбулося насправді, батькам доведеться дуже добре попрацювати. Підготовка дитячого свята – робота кропітка, хоча й дуже цікава. Треба врахувати багато деталей, нічого не забути, завчасно все купити та приготувати. Отже, складаємо послідовний план дій та виконуємо його по пунктах.

Запрошуємо на свято та прикрашаємо кімнату

Як організувати дитяче свято з приводу дня народження вдома, ще й так, щоб не гірше, ніж у кафе чи дитячому клубі? Головне - підійти до справи творчо та дотриматися всіх умов справжнього торжества. По-перше, треба підготувати запрошення. Є безліч варіантів, як це зробити. Найлегше, звісно, купити вже готові листівки і особисто їх підписати. Але цікавіше зробити запрошення на свято власноруч. Ось один зі способів: спочатку слід придбати паперові мереживні серветки – вони продаються у супермаркетах там же, де і звичайні. Також потрібен кольоровий картон, фломастери та яскраві наклейки. Вирізаємо з картону невеличкі квадрати, приблизно 7х7 см, та пишемо на них текст запрошення яскравим фломастером. Неодмінно слід звернутися до гостя на ім’я, вказати час та місце святкування та підписатися. Потім кладемо цей квадратик у центр однієї мереживної серветки, загинаємо її краї до середини так, щоб квадратик опинився наче у конверті. Зверху, щоб конверт не розкривався, кріпимо одну з веселих наклейок у вигляді смайлика, метелика чи бантика. Зворотній бік конверту також можна прикрасити яскравими наклейками. Обов’язково слід долучити дитину до створення цих запрошень – їй буде дуже цікаво. Краще за все вручити готові запрошення особисто, або надіслати поштою.

Надалі слід подумати, як прикрасити кімнату, де відбуватиметься святкування. Найголовніше – повісити привітальну гірлянду з кольорового картону «З днем народження!». Її також можна купити у супермаркеті, або зробити самотужки. Неодмінним атрибутом свята є різнобарвні повітряні кульки. Чим більше, тим краще. Надуйте кульки та прив’яжіть до люстри, ручок на вікнах, меблях. Краще надути кульки гелієм, прив’язати до кожної золотисту стрічку та відпустити до стелі, тоді приміщення матиме надзвичайно святковий вигляд. Якщо хочеться додати оригінальності, можна прикрасити інтер’єр подарунковим деревом. Для цього просто найдіть велику гілку з кількома розгалуженнями, пофарбуйте її у золотий колір фарбою з балончика. Коли вона висохне, закріпить гілку у горщику та прив’яжіть до маленьких гілочок подарунки – шоколадки, пакунки мармеладок Haribo, маленькі м’які іграшки тощо. Після закінчення свята дітлахи зможуть обрати собі з цього дерева по подаруночку та забрати їх додому.

Також окрасою свята буде гарно сервірований стіл. Оберіть яскраву однотонну скатертину та поставте на неї одноразові святкові тарілки з веселими малюнками. Діткам вони дуже сподобаються, а мамі потім буде легше прибирати зі столу та менше мити посуду. Щоб додати урочистості, зробіть кільця для серветок. Для цього можна взяти звичайну атласну стрічку та перев’язати нею згорнуту трубочкою кольорову серветку. Оригінально прикрасити святковий стіл на дитячий день народження допоможуть різнокольорові жувальні мармеладки Haribo. На склянки можна повісити охолоджені мармеладки Haribo Весела вишня - їхня форма дуже для цього зручна, а на тарілку кожного гостя – покласти одну з желейок HARIBO Фантазія, наприклад, мармеладно-зефірну машинку, полуничного носорога чи яблучну мавпу. Дітям неодмінно сподобається такі маленькі смачні сюрпризи.

Які страви готувати на дитяче свято


Здебільшого Їдять дітки зовсім небагато, тим паче, якщо на них чекають веселі ігри та конкурси. А ось пити їм хочеться часто. Тому, перш за все, необхідно запастися напоями. Найкраще зварити компот зі свіжих чи заморожених ягід або приготувати узвар. Якщо вирішили поїти дітей покупними фруктовими соками, краще придбати декілька упаковок з маленькими дитячими пакетами соків з трубочками, адже діти обожнюють отримувати щось їстівне чи питне у індивідуальній упаковці. Що ж до страв, майже всі дітлахи обожнюють ковбасу та куряче філе, обжарене у сухарях і свіжі овочі. Можна вирізати з шматочків огірків, помідорів та перцю зірочки або серця за допомогою форм для вирізання тіста – малечі дуже сподобається. Якщо плануєте гарячу першу страву, приготуйте картопляний суп-пюре, до якого слід подати маленькі сухарики. Діти цей суп дуже полюбляють особливо через саме ці сухарики, які можна в нього кидати. Також доречно буде поставити на стіл два-три види піци. Салати готувати на дитяче свято немає сенсу – вони лишаться майже недоторканими.

А ось солоденького на дитячому святковому столі має бути побільше. Звісно, потрібні свіжі фрукти. Яблука та груші слід порізати дольками, цитрусові очистити і також розділити на дольки. Ягоди краще дати кожному гостю в окремій тарілці. Щоб солодкі блюда виглядали незвичайно та святково, можна прикрасити їх різнокольоровими мармеладками Haribo. Особливо дітям подобаються желейні Золоті ведмедики та Дитячі соски. Ними, до речі, можна прикрасити і святковий торт. Краще за все робити для дітей нежирний бісквітний торт із сирним кремом та фруктовим желе. Ідеальним декором для торта стануть желейні цукерки HARIBO Ягоди у формі малини та ожини. Ці ягідки виглядяють, як справжні, а на смак – солодкі та завжди стиглі.

Веселі конкурси та ігри


Лишилося потурбуватися про те, чим зайняти дітей. І це – найважливіше. Слід підготувати декілька рухливих та спокійних конкурсів, та чергувати їх між собою.

Навіть якщо місця в кімнаті не дуже багато, дітям вдасться створити святковий салют на честь іменинника. Цим можна розпочати свято. Діткам роздають повітряні кульки. Вони повинні підкидати їх угору та вигукувати разом «Салют!». Потім, коли, кульки знову падають на підлогу, діти їх піднімають и знову кидають над головою з вигуком «Салют!». Буде голосно та дуже весело. Після цього можна трохи заспокоїтися та пограти у гру «Не кажи ані «так», ані «ні». Ведучій задає діткам різноманітні запитання, але відповідь має бути якою завгодно окрім слів «так» та «ні». Хто забуде і скаже одне з цих слів, вибуває з гри. Переможець отримує солодкий подарунок.

Далі знову час розім’ятися. Дітки діляться на дві команди та стають біля протилежних стін кімнати. Між ними – барикада з декількох стільців. У кожної команди 20 повітряних кульок. За сигналом ведучого діти починають перекидати кульки через барикаду, щоб у супротивників стало кульок більше. Виграє команда, у якої після закінчення конкурсу буде менше кульок. Щоб дітки відпочили, запросіть їх створити величезну аплікацію. Для цього підійде рулон паперу або старих шпалер (зворотній бік). Треба буде заздалегідь вирізати з кольорового паперу хмарки, сонечко, квітки, машинки, паровозики, кораблі та підготувати фотографію іменинника. Під керівництвом дорослого дітки вигадають сюжет казкової подорожі винуватця торжества та створять аплікацію з фото і малюнками за допомогою клею-олівця. Коли шедевр буде готовий, можна повісити його на стіну, а потім пограти у гру «Холодно-спекотно». Просто сховайте іграшку, і нехай хтось з дітлахів її шукає, а інші йому підказують словами «холодно» або «спекотно». Діткам така гра здається дуже таємничою та цікавою.

Обов’язково слід підготувати подарунки для переможців конкурсів. Бажано, щоб всі вони були майже однаковими, аби малеча не пересварилася. Найкраще для цього підійдуть солодощі Haribo. Кожен пакунок з жувальними цукерками виглядає святково і містить однаково смачні мармеладки – всі будуть задоволені такими подаруночками.

Коли дітки відчують втому, можна просто включити їм улюблені мультфільми та дати солоденького із чаєм. У фіналі свята відбувається задування свічок на святковому торті. Також можна створити пам’ятну картину. Для цього потрібні пальчикові фарби. Кожен з дітлахів мастить фарбою свою долонь та прикладає до аркуша. Потім дорослий підписує відбиток. І таким чином кожен з маленьких гостей залишає свою кольорову долоньку на одному загальному аркуші. Всі вони підписані. І вже через кілька років ця картина буде викликати неймовірні емоції у її авторів.

Дитячий день народження – найсвітліше свято. Воно неодмінно пройде добре, якщо докласти до цього трішки сил та багато любові. Головне – спочатку по-дорослому продумати, як організувати дитяче свято, все спланувати, купити та підготовити, а потім по-дитячому насолоджуватися процесом.

http://haribo.in.ua/index.php/blog/Svjatkuemo-den-narodzhennja-ditini-vdoma/

Автор: копирайтер Таня Путинцева
Заказать подобный или любой другой текст можно здесь: tiffanycopywriting@gmail.com
(оперативный ответ гарантирую:))